[Dutch] SDN Event in Houten op 14 december

 

Op 14 december is er weer een SDN event in Houten en we hebben vier hele interessante presentaties over SharePoint 2010!

 

Spreker Titel Omschrijving
Ton Stegeman Aan de slag met de SharePoint 2010 Client object modellen De komst van SharePoint 2010 brengt voor ontwikkelaars een aantal interessante nieuwe ontwikkelingen. Een daarvan is het beschikbaar komen van drie nieuwe object modellen. Hiermee krijgen ontwikkelaars de beschikking over een SharePoint object model op de client. Dit maakt de ontwikkeling van SharePoint client applicaties een stuk eenvoudiger. Bovendien schept het nieuwe mogelijkheden voor software ontwikkeling voor hosted SharePoint omgevingen als SharePoint Online. Er is een .NET managed SharePoint API, om .NET applicaties te bouwen. Daarnaast is er een object model voor Silverlight en is er een javascript library. In deze sessie zal Ton Stegeman een aantal voorbeelden laten zien van ieder object model. Daarbij zal hij laten zien hoe het onwikkelen met een client API verschilt van het onwikkelen op basis van het server object model. De voorbeelden bevatten een aantal praktische tips, die je helpen na de sessie zelf snel aan de slag te gaan met deze interessante nieuwe ontwikkeling.
Robert Jaakke Sandboxed Solutions SharePoint 2010 heeft een nieuw deployment model genaamd Sandboxed Solutions. Sandboxed Solutions zorgen er voor dat de risico’s die custom  code met zich mee brengen geminimaliseert worden.
De Farm Administrator kan dit beheren door de beschikbare API’s te beperken en resources quota’s op te leggen. Door deze maatregelen kunnen Sandboxed Solutions ook goed in een shared hosting omgeving gebruikt worden. In deze sessie bespreek ik wat Sandboxed solutions zijn, hoe je ze maakt en wat de geavanceerde technieken zijn om het maximale er uit te halen.
Joran Markx Het SharePoint 2010 Developer Platform Deze sessie geeft een overzicht van de nieuwe mogelijkheden voor developers in SharePoint 2010. Er zal ingegaan worden op het bouwen van applicaties bovenop het SharePoint platform met behulp van de nieuw beschikbare tools in Visual Studio 2010. In deze sessie zal er met codevoorbeelden en demos worden gekeken naar de nieuwe features voor het bouwen van user interfaces, data access en andere programmeerfunctionaliteiten.
Andries den Haan Social innovations for knowledge sharing in SharePoint 2010 Review van de social capabilities in het SharePoint 2010 platform in de context van het kennisdelingsprogramma bij Getronics Consulting.

De sessie bestaat uit 2 delen:
•    Toelichting op het kennisdelingsprogramma (achtergrond en historie, visie en doelstellingen, status, lessons learned)
•    Innovaties in SharePoint 2010 tbv kennisdeling en networking: O.a. aandacht voor innovaties van de enterprise wiki’s, activity feeds (extensibility), profiles en social tagging, social search

Als onderdeel van de sessie zal een demo worden gegeven van OOB functionaliteit in het nieuwe platform .

 

Schrijf je in op de SDN website, dan zie ik je de 14de in Houten!